Osztályfőnöki szakmai nap -Kiskőrös

„Cyberbullying” - Internetes zaklatás

A fenti címmel, negyedik alkalommal, 2016. április 1-én, pénteken került sor a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskolában, a Kiskőrösés környéki Evangélikus Intézmények osztályfőnökei számára rendezett szakmai megbeszélésére és bemutató órára. A szakmai megbeszélés Farkas Sándor iskolalelkész szolgálatával kezdődött.

SAM_0105.JPG

Ezt követően Szentgyörgyiné Szlovák Mária Igazgató Asszony köszöntötte a megjelent vendégeket és örömét fejezte ki, hogy intézményében került sor a szakmai nap megrendezésére.

SAM_0110.JPG

Kovácsné Jakus Katalin osztályfőnöki tantárgygondozó üdvözölte Gáspárné Vágási Juliannát az EPSZTI munkatársát, az osztályfőnököket, és az előadót s köszönetét fejezte ki az Igazgató asszonynak, hogy lehetővé tette a szakmai nap megrendezését. Külön megköszönte Bartháné Szalai Ildikó osztályfőnöki munkaközösség vezetőnek együttműködését és szervezését.

SAM_0115.JPG

Ezt követően került sor a rendhagyó osztályfőnöki bemutató órára, melyet Lados Tibor törzsőrmester, tartott. Az óra témája az internetes zaklatás volt, főszereplő a 8.a osztály. A foglalkozás a diákok figyelmének felhívása az internet veszélyeire, a személyes adatok védelmére irányult. Az órán az internetes bűnözők által használatos módszerekkel is megismerkedhettek. A diákok nagyon kreatívak,aktívak és nyitottak voltak, melyhez nagyban hozzájárult az előadó lenyűgöző személyisége. Az óra keretei között változatos feladatokat oldottak meg.

SAM_0157.JPG

A foglalkozást még színesebbé tették a témával kapcsolatos filmbejátszások.

SAM_0226.JPG

A bemutató órát követően az előadóval megbeszélésre, került sor, mely nagyon hasznosnak bizonyult. Az osztályfőnökök véleménye szerint, a foglalkozás a kitűzött célját elérte.

SAM_0170.JPG

Kovácsné Jakus Katalin, osztályfőnöki tantárgygondozó

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com