Evangélikus Pedagógiai Intézet

● Számlázási és postacím: 1085 Budapest, Üllői út 24. ●  Központi e-mail cím: epszti@lutheran.hu

Bázisiskolák találkozója Miskolcon

Bázisiskolák találkozója Miskolcon - 2017.09.06.

Az egész napos szakmai műhelymunkán a projektbe bevont bázisiskolák képviselői vettek részt (bemutatkozásuk a nevükre kattintva elérhető):
- Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium (Miskolc)
- Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola (Tornalja, Szlovákia)
- Dr. Lukács Mihály Általános Iskola, Kászonaltíz (Románia, Hargita)

A találkozó célja az volt, hogy a projektben együtt dolgozó intézmények, illetve a kollégák megismerjék egymást, tapasztalatokat cserélhessenek, megoszthassák egymással eddigi, a projekttel, képzésekkel kapcsolatos tapasztalataikat.
További célunk volt, hogy szakmai párbeszéd alakulhasson ki a szellemi termékkel (kézikönyv) kapcsolatos felhasználói elvárásokról és szerzői, szerkesztői elképzelésekről, módszerekről.
Délelőtt Vígh Roland igazgató úr és Beluzsárné Torkos Erzsébet igazgató asszony bemutatta a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium intézményét.


Bazisiskolak iskolaban
Ezt követően a résztvevők kicserélték tapasztalataikat a projekt keretében elvégzett módszertani képzésről, beszámoltak arról, hogy miként építik be a tanultakat a mindennapi munkába. Többen is említették, hogy a projektben való részvétel új szemlélettel gazdagította pedagógiai gyakorlatukat.
A következő blokkban az esettanulmány tartalmi és műfaji kérdéseiről folytattunk eszmecserét Tratnyek Magdolna (EPSZTI) vezetésével.

Bazisiskolak szerepjatek


Délután az előre elkészített esettanulmányokat dolgozták fel a résztvevők csoportmunkában. Ezt a szakmai egységet Varga Márta (osztályvezető, Evangélikus Nevelési és Oktatási Osztály) koordinálta.

  • Default
  • Title
  • Date
load more hold SHIFT key to load all load all

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com