Evangélikus Pedagógiai Intézet

● Számlázási és postacím: 1085 Budapest, Üllői út 24. ●  Központi e-mail cím: epszti@lutheran.hu

Osztályfőnöki szakmai nap - Bonyhád, 2017.12.01.

„Az okost okosan” avagy az okos telefonok okos használata - osztályfőnöki szakmai nap Bonyhádon

A fenti címmel, második alkalommal, 2017. december 1-én, került sor a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskolában a Bonyhád és környéki Evangélikus Intézmények osztályfőnökei számára rendezett szakmai megbeszélésére és bemutató órára. Elsőként Kovácsné Jakus Katalin osztályfőnöki tantárgygondozó köszöntötte a megjelent vendégeket és ismertette a szakmai nap programját. Köszönetét fejezte ki az Igazgató Úrnak, hogy lehetővé tette a szakmai nap megrendezését. Külön megköszönte Guth Tamás Igazgatóhelyettes Úrnak, nevelési munkaközösség vezetőnek együttműködését és szervezését.
ofo

 Ezt követően Andorka Gábor Igazgató Úr üdvözölte a jelenlévőket, s röviden bemutatta az intézményt.

Kovácsné Jakus Katalin osztályfőnöki tantárgygondozó felkérte az előadót, Koren Balázst egy rövid bemutatkozásra. Balázs evangélikus gyökerekkel rendelkezik, nagyapja evangélikus lelkész, esperes volt, ő maga pedig a Deáktéri Evangélikus Gimnázium egykori diákja, a Magyarországi Androidportal egyik alapítója. Jelenleg Az ELTE és a Fazekas Mihály Gimnázium matematika tanára. Diákjai nyerték meg a fődíjat a robotépítő olimpián Washingtonban, ahol Europa csapataként Magyarországot képviselték.

Az osztály osztályfőnöke: Kosztancsek-Künsztler Marianna tanárnő, aki néhány kedves szóval bemutatta az osztályt. A bemutató órát elcsendesedés és ráhangolódásként közös imádság előzte meg, Makán Hargita iskolalelkész szolgálatával. Ezt követően került sor a rendhagyó osztályfőnöki bemutató órára, melyet Koren Balázs matematika tanár tartott. Az óra témája „Az okost okosan,” avagy az okos telefonok okos használata, főszereplő a 7.a  osztály. Az óra elején K. Jakus Katalin tantárgygondozó egy rövid bemelegítő beszélgetést folytatott a témával kapcsolatban. A foglalkozáson a diákok csoportokban dolgoztak. A mobiltelefonok és tabletek mindvégig jelen voltak az órán. E technikai csodák segítségével a Reformáció 500-al kapcsolatos kvíz feladatokat oldottak meg, majd a következő játék során ízelítőt kaptunk egy, a gráfelméleten alapuló logikai feladatból. Ezek a feladatok annyira érdekesek voltak, hogy a jelenlévő osztályfőnökök is aktív részeseivé váltak az órának, örömmel és nagy átéléssel használták telefonjaikat. A jelenlévők nagyon sok hasznos információhoz juthattak, hogyan lehet az okostelefonokat, tableteket alkalmazni az oktatásban. Különböző tantárgyakhoz, különböző link ajánlásokat kaptunk. A diákok nagyon fegyelmezettek, aktívak és nyitottak voltak, melyhez nagyban hozzájárult az előadó személyisége.

ofo9

A foglalkozás rávilágított arra, hogy a smart eszközökben (telefon, tablet) sokkal több lehetőség rejlik, mint amit mindennapi használat során kihasználunk. Ezek az eszközök kiválóan használhatók az oktatásban, tanulásban. Gyorsabbá, könnyebbé teszik a tanulást, és a tanuláshoz kapcsolódó információ megszerzését. Gondoljunk csak arra, régebben a könyvtárba el kellett mennünk, a könyvet ki kellett kérnünk, a szükséges információt ki kellett keresnünk. Ma ez két kattintás…

A bemutató órát követően az előadóval beszélgetésre, került sor, mely nagyon hasznosnak bizonyult. A beszélgetés során ízelítőt kaptunk az érintett intézményekben a telefonok használatát illetően. Az osztályfőnökök véleménye szerint a foglalkozás a kitűzött célját elérte.

ofo10

Aszód, 2017. december 5.

Kovácsné Jakus Katalin
osztályfőnöki tantárgygondozó

 

  • Default
  • Title
  • Date
load more hold SHIFT key to load all load all

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com